2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Valgyk ir lieknėk!


Sveikos mielosios,  ilgai lauktas blogas jau čia :)

Sulaukiau begales klausimu kaip maitintis. Šis blogas bus būtent apie tai. Ką valgyti, kad būtum ir soti ir liekna.

PUSRYČIAI 7.00
Kaip ir daugelis žinome, kad svarbiausias maistas dienoje pusryčiai, bet kiek iš mūsu nerandam laiko tam? Geriausiu atvėju susikemšam sumuštini ir užgeriam arbata.
Pusryčiai LABAI svarbu.
Ką valgyti?
Mano mėgstamiausi pusryčiai yra, 100g varškės su džiovintais vaisiais ir jogurtu. Labai sotu, sveika ir suteikia energijos visai dienai. Vietoj sumuštinio geriau suvalgyt pora varškės sūreliu, turi pora laisvu minučiu? Išsivirk avižinės košės, energijos užtaisas visai dienai. Karta į savaite patartina suvalgyti ir virta kiaušinį. Jei jau pripratote prie sumuštiniu tai pakeiskite balta duona i juoda, pamirškit sviestą.  Dievini sausus pusryčius? Labai gerai, bet nesirink apdorutu sausu pusryčiu, rodos jie yra sveiki, bet juos apdorojant naudojama laaabai daug cukraus kuris mums visai nereikalingas. Rinkis sveikus, džiovintu vaisiu ir grudu sausus pusryčius. Puikiai tinka dienos pradžiai.




PIETUS 12.00
Turbūt daugelis mano skaitytoju vis dar mokyloje ir didelio pasirinkimo pietauti  neturi. Didžiausia klaida vietoj pietu nusipirkti sausainiu , bandeliu ar traškučiu „kirminui“ nuraminti.

Ką valgyti?


Pietus gausiausiai maisto suvalgymo metas. Ką ir kiek valgyti, kad tai būtu ir sotu ir sveika?
Pirma taisyklė PAMIRŠKIT PADAŽUS, visus padažus, grietinė, pomidoru padažas, garstyčios, česnakiniai ir t.t Tai yra BLOGIS, kaloriju bomba.
 Pietum geriausia rinktis vištiena ar jautiena, taip pat triušiena. Daržovės geriausiai neapdorotos, bet ir garuose virtos labai naudingos. Dauguma sako „neturiu sąlygu valgyt normaliu pietu“. Pietus pasiruoškite iš vakaro, aš pati keikviena vakara pasidarau pietus. Ir deduosi į mokyklą.Kai labai nori viskas įmanoma ir daug paprasčiau nei atrodo.
Ką daryti, jei nėra nei laiko nei jėgu pasiruošti iš vakaro? Jeigu taip, tai geriau rinkites obuolius, riešutus, surelius arba javainius vietoj bandeliu ir traškučiu.




NEPAMIRŠKITE SRIUBOS

Mokyklos valgykloje juk visada galima gauti sriubos, tai labai svarbu.Sriubos greitina virškinima, mažai kaloringos ir sočios. Galite rinktis bet kokias savo mėgstamiausias. Pamirškite įproti dėtis grietinę į sriubą. 











VAKARIENE 18.00
Grįštame pavargusios ir alkanos, rodos galėtume dramblį suvalgyti, bet STOP uždarome šaldytuvo duris ir pagalvojame, ką galime suvalgyti ir ką ne.
 Ką valgyti? 
Vakarienei puikiai tinka lengvos salotos su vištiena, omletas, taip pat varškė, obuoliai.  Jeigu pietus buvo sriuba tik ar javainiai tai leiskite sau daugiau per vakariene. Galite suvalgyti vištienos kepsniuku su salotom, grikiu koše ar vaisiu salotas. Per vakariene nepatartina valgyti riebaus, kaloringo, sunkiai virškinamo maisto. 



KAIP IŠKĘSTI LAIKA IKI MIEGO?
 
Pirmom dienom bus labai sunku visa vakara išbūt nieko nevalgant. Gelbsti vanduo ir tie patys obuoliai. Tai pat patartina suvalgyti varškės, leisoj varškei yra maždaug 95 kcal, varškė lengvai virškinama, aprūpina mus baltymais kurie kaip žinome nekaupiami, o pašalinami. 

SALDUMYNAI
Turbūt daugelis iš jūsu negalit atsispirti saldumynam, niekaip negalit gyvent be šokolado ar deserto. Aišku, būtu geriau, kad atsisakytumėte. Bet jei laaaaabai norite, galite suvalgyti pora saldainiu iki vidurdienio. Geriau aišku rinktis obuolius vietoj šokolado. Jei vistiek labai norisi suvalgykite pagardinta varškę ar vaniliniu ledu. Nepiknaudžiaukite norais. 

 Taigi merginos, judam link grožio :)) Šį karta tiek, visi klausimai į komentarus. O kita tema bus MOTYVACIJA 



1 komentaras:

  1. Ei bet juk nesveika yra valgyti tik tris kartus per dieną. Sakoma, kad reikia valgyti mažomis porcijomis kas dvi - tris valandas. Ar tu tarp valgių nedarai užkandžių?

    AtsakytiPanaikinti