2014 m. sausio 14 d., antradienis

Negaliu, neturiu laiko, per brangu... O gal nenoriu?


 Turbūt visos supratote iš temos apie ką šiandien kalbėsiu. Apie patį pirmą žingsnį kurio tvirtumas lems viską. Gera pradžia – puse darbo.

Pagalvokime kiek iš mūsų sau žadėjo, kad jau nuo rytojaus, nuo pirmadienio, nuo kito mėnesio..nu bet jau tikrai naujais metais susiimsiu. Kiek iš mūsų susiėmė? Taip taip. Suprantate ką noriu pasakyti.
Šiandien rašysiu iš savo patirties kaip ir dažniausiai. Dauguma straipsnių internete jums pateikia informaciją iš šalies, kaip ir ką reikia daryti, kad būtum graži ir sveika, o mes mintyse ką pagalvojame? „Lengva joms sakyt, gražios, lieknos ir dar aiškina kiek salotų per dieną suvalgyt“.
Jeigu galvojate, kad viskas buvo taip pat lengva ir man – jūs labai klystate. Kiekvieną dieną atsikėliu ir einu į kovą su savim. Būna dienu kai pralaimiu, būna kai laimiu. Džiaugiuosi, kad daugiau laimėtų. Šiandien pasistengsiu duoti keletą patarimų kurie gal jūs įkvėps pradėti.



NEGALIU
Vienas iš dažniausiai girdimų pasiteisinimu kodėl šiandien nenueisiu į sporto salę, kodėl suvalgysu dar vieną pyragaiti. „Negaliu kaip man skanu, nu dar vienas ir viskas“ „Negaliu šiandien tikrai, mokslai spaudžia, „Negaliu, neturiu kur pavalgyt sveiko maisto“.
Dabar perskaityk visus tuos pasiteisinimus bent tris kartus ir gerai pagalvok ar tikrai negalėjai? Kodėl negalėjai? Ar tikrai tai buvo taip neįmanoma? Prisimink tai, kad viskas įmanoma, kai labai labai labai nori, ypač atsisakyti pyragaičio.


NETURIU LAIKO
 Kažkur girdėta? Ir vėl neturi laiko atsisėst ir ramiai pavalgyt, prabėgdama užkandžiauji? Sporto salės abonimentas dulkėja kažkur stalčiuje nes darbai spaudžia, o taip norisi ir patinginiaut, ir išvis šiandien galvą skaudą, norėčiau pailsėt...Neisiu. O dar rytoj tiek daug darbų.. šią savaitę tai niekaip nerasiu laiko, o kita ? Taip pat? O kitais metais? O dar kitais? Ech, per mažai to laiko.



PER BRANGU
„O tu matei kiek tie sveiki užkandžiai kainuoja???“ „Abonimentas į sporto salę visus pinigus atemė“ O tu būk išradingesnė! Kiek kainuoja kopūstas? O atsilenkimai namuose? Atsimeni dar kažkur lankas dulkėja... Atsimink, kad visada yra išeitis.


Svarbiausias dalykas niekada neieškok pasiteisinimo, jeigu tiesiog nenori nieko keisti tai ir nekeisk. Nesakyk, kad nori, bet negali. Tai netiesa, nemeluok pati sau. Tai svarbiausia. Pagalvok ko tu nori išties, jei nori pasikeisti ir keisti savo gyvenimo būdą tada rasi kaip tai padaryti. Būk orginali. Motyvuotas žmogus – laimingas žmogus. Jeigu tu esi patenkinta tuo kaip tu gyveni ir kaip atrodai tada nepasiduok žmonių spaudimui, nes sportas tapo mada kai kuria prasme, jeigu jau nesportuoji ir nepabėgi su planšete 5min ant bėgtakio, o po to nepakalbini gražių vaikinu tai tu nemadinga? Jeigu tau to nereikia, jei pasiitiki save ir myli, nenori nieko keist taip ir pasakyk: aš galiu, turiu laiko, bet tiesiog nenoriu, aš patenkinta taip kaip yra. Viskas prasideda nuo to kaip tu įvertini pats save. Visada bus nuopoliu ir pakilimu, bet jeigu stengsies, jeigu dirbsi dėl to -  viena diena pamatysi rezultatus. Man dažnai sako „tau lengva šnekėt, pažiūrėk kiek jau svorio numetei.“ Nekenčiu kai žmonės šitaip sako. Niekas nepagalvoja kaip sunku tai buvo padaryti ir dar sunkiau tai išlaikyti, kiekviena diena kontroliuoji save, galvoji ką ir kada dedi į burną, kiek laiko pasportuosi šiandien, gal per laisvą pamoką nubėgus iki salės ? Žmonės tikisi iš tavęs daug daugiau kai pasieki kažko. Pasiekit ir jūs, parodykit kiek daug galit ir nesistenkit būti geresnės už kažką, svarbiausia nugalėti save. Visada bus gražesnių, lieknesnių, sportiškesnių , bet Tu turi padaryti viską, kad atrodytum geriausia sau. 

KONKURSAS


 Šiandien baigiu ir skelbiu konkursą! Atsiųsk nuotrauką kurioje tu! Tavo pasikeitimai, tavo motyvacija, tu sporto salėje, o gal išradingas, sveikas patiekalas? Siųskite nuotraukas el.paštu Dg.spanguole@gmail.com . Nuotraukas siųskite iki sausio 25dienos. Tą dieną išrinksime nugalėtoją kuri laimės naujas, sporto pirštines. Tikiuosi dalyvausite aktyviai ir taip įkvėpsite kitas

O aš sakau čiao! :* 

1 komentaras: