2013 m. kovo 15 d., penktadienis



Sveikos Mano mielosios
Smagu ir vėl grįšti ten kur (tikiuosi) esu laukiama, jau prabėgo dvi savaitės po paskutinio mano blog‘o ir kaip žinome mūsų merginos jau pradėjo eit link tikslo, gražaus vasaros kūno ( nuotraukas pamatyt galėsite blog‘o pabaigoje)
O dabar.... leiskite man pašnekėti apie maistą. Taigi jūsų dėmesiu


JUODASIS maisto sąrašas

Pirmosios mūsų sąraše


 SKRUDINTOS BULVYTĖS
Pasirodo, greito maisto restoranai, teikiantys skrudintas bulvytes, jas verda gyvulinės kilmės riebaluose persunkiamos riebalais, kad įgautu malonų kvapą ir skonį. Tokiuose riebalais varvančiose bulvytėse yra daug organizmui nuodingos medžiagos akrilamido. Akrilamidas kelia grėsmę susirgti vėžiu, taip pat gali padidinti nervingumą, sukelti pilvo skausmus.


SAUSI PUSRYČIAI



Keista, ar ne? O turbūt manei, kad sausi pusryčiai beveik sveikiausias maistas pasaulyje...Kai kurie   pusryčiai, dažniausiai tie, kurie maloniai kvepia ir yra saldūs, yra kaitinami aukštoje temperatūroje druskos prisotintuose riebaluose, taukuose. Šių sausų pusryčių grūdeliai gaminami visai ne iš grūdų ir maistingų medžiagų, o iš kukurūzų miltų ir kvapiųjų medžiagų. Jie mėgsti sausus pusryčius, valgyk rupius, pagamintus iš tikrų grudų, uogų ir riešutų.










Soja
Sveiko gyvenimo būdo propoguotojos dabar turėtų nuliūsti, nes mokslininkai išsiaiškino, kad mėsos pakaitalas – soja – taip pat pavojinga. Sojoje randama daug organizmui pavojingo estrogeno, kuris kenkia moterų organzimui. Jeigu sojos valgoma per daug, susikaupia per didelis kiekis proteinu, kurie sukelia alergiją. Soja, atvežama į mūsų parduotuvės, yra daug kartų perdirbta ir joje visai nėra organizmui naudingų medžiagų...Pasisėkė brazilams, jia augina soją ir gali ją valgyti tiesiai iš savo daržo..






GAZUOTI GĖRIMAI


Skanu, putoja, gaivu, bet taip nesveika. Atkreipk dėmesį – kai geri limonadą, burnoje jauti saldų skonį, o troškulys vis tiek nedingsta. Tai dėl to, kad šių gėrimų sudėtyje labai daug cukraus (tiek pat, kiek saldainiuose), o cukrus, kaip žinia, troškulio nenumalšina... Be to, gazuotų gėrimų rūgštis kenkia tavo skrandžiui, jei jų gersi daug, gali atsirasti skrandžio opų. Jei nori gražios odos, taip pat mažiau gerk limonadų – rūgštis ir dažikliai kenkia odai ir dantims. 




McDonalds‘s „happy meal“

Laimingasis maistas - galime laimingai pasiginčyti, nes amėrikiečių mokslininkai ištyrė, kad šis maisto rinkinys – tai nesveiko maisto bomba. Pikčiausias krepšelyje yra mėsainis. Nori tikėk, nori ne, bet sakoma, kad Amerikoje mėsainiai „McDonals‘s“ gaminami iš karvių ir kiaulių mėsos. O šie gyvulėliai, kad būtų maistingesni, maitinami nudvėsusių šunų, kačių ir kiaulių mišiniu...Be komentarų...





GREITASIS SUŠIS
Japonai , pakvaišę dėl savo nacionalinio patiekalo sušio, sunerimę...Pasirodo, kai kurie Japonijos greito maisto restoranai gamina sušį taip pat, kaip, pavyzdžiui „McDonald‘s“ – mėsainius: ryžiai su žuvimi kaitinami aukštoje temperatūroje, persunkiami žuvų riebalais, ir štai tau sušis. Japonams, kurie tiki gydančiomis sušio savybėmis, toks maisto gaminimas – tikras įžeidimas.










KEBABAI


Itin spačiai populiarėjantys kebabai kelia rūpestį medikams. Kebabai paruošiami labai greitai, vos per 3-5min, bet tai nieko gero tavo organizmui...Kababo lavaše ir mėsojė yra tiek riebalų, kad jais pripildytum du arbatos puodelius. Tokia dozė pavojinga suaugusiems, o ką jau kalbėti apie vaikus...Kebabo padaže yra tiek druskos, kiek normalus žmogus turėtų suvalgyti per kelias dienas...žodžiu – siaubinga, o kažkada kebabai vadinti sveikuoliu maistu...










Taigi merginos, tikisuosi perskaičiusios atsisakysite bent pora šių patiekalų, o dabar ilgai lauktos dalyvės, jos pradeda tobulinti savo kūna, nes vasara nori sutikti gražios ir patrauklios, startą duodam joms šiandien, ir kas dvi savaites žiūrėsim jų progresą, palinkėkim mūsų drąsuolėm sekmės ;))



 


































MERGINOS NEPAMIRŠKITA ATSIŲSTI MAN NUOTRAUKŲ KOVO 29D. SPORTUOKITE, SVEIKAI MATINKITES IR MYLĖKITE SAVE. VALIOS IR KANTRYBĖS. ATMINKIT, GRAŽIOS NORIT BŪTI LABIAU NEI SKANAUS, NESVEIKO MAISTO. 
AŠ jumis jau dabar didžiuojuosi :)





16 komentarų:

  1. Negi pirmoji dalyvė tikrai sveria toje nuotraukoje 80kg?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas, aš dėl sushio :D nerealiai jį mėgstu, bet nejaugi Lietuvoje parduodamas sushi, kurį gamina vietoje pvz. Sushi sushi, sushi express, gan bei city, taip pat yra nesveikas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. kiek pasakė ji sverianti tiek ir parašiau, pati nesvėriau aš jos tai negaliu tiksliai atsakyti ;)
    o dėl sušio, reiktu pasiteirauti pačiose restoranuose kaip gamina :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. galima siusti dar nuotrauku i si konkursa ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai patiko straipsnis! Ir naudingas, ir rašymo stilius patinka, keletas gramatinių klaidų, bet tikiu, kad tik per skubėjimą. Šiaip tai sveikinu, labai vykęs straipsnis! :pp Ir LABAI NAUDINGAS, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai smagu jei patiko, tiesa, šiek tiek skubėjau, pasistengiau ištaisyti viską, nepamiršk sekti ir kitų blog'o įrašu!

      Panaikinti
  6. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. per didelis estrogeno kiekis yra nuodingas ne tik moterims, bet ir kūdikiams, o juk visi žinom, kad yra begalęs mišinuku su sojos pienu. Todėl siūlyčiau Jums pačiai pasitikrint informaciją. O dėl sushiu, tikrai gamina ir Lietuvoje, didžiuosiose prekybos centruose pačiau pati savo akimis, o taip gaminama, dėl to, kad sushis įgautu malonu kvapą ir gerą skonį, ir naudojant bet kokią, nekokybiška žuvį gali padaryti skanu sushi, ir tai tikrai išeina kur kas pigiau.

      Panaikinti
  7. Sveika, netyciom pramiegojau deadline, bet labai LABAI noriu cia prisijungti, ar yra dar sansu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveika, turiu toki neiprasta prasyma :)
    Gal galetum viename is savo bloge imesti nuoraukas kokius produktus tu perki parduotuvese, kuriuose maziau koloriju. (kokia varske perki, piena, duona ir t.t.) Nu tikiuosi supratai mano prasyma. Buciau labai dekinga tau.
    Seip dar kelis klausimus turiu, bet nenoriu prikraut ;) Aciu, geros dienos!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Laba diena ir as noreciau dalyvauti sioja lieknejimo akcijo,kaip butu galima man prie jusu prisideti.?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kebabai pagaminami per 3-4 min. ? 2 puodeliai aliejaus ? mirtina druskos doze ? is kur trauki tokia info. ? Pasidomek kita karta jei nezinai. Kebabai pagaminami per dviguba laika nei tu parasiai, apie riebalus shudas, taip ten yra riebalu ir nera pats sveikuoiskiausias maistas, taciau priklauso ir nuo kebabines kokia mesa naudoja : visiska farsa, vistiena, kiauliena ar jautiena. Druskos padaze dedama visai nedaug nes butu tiesiog per suru ... ka kalbeti apie apsurdiska info apie suhius ar soja ... zodziu , nekazka ...

    AtsakytiPanaikinti